Regeringsvergadering maandag overstroming in binnenland
19 Feb 2017, 18:48
foto
Bewoners van het Marowijne- en Tapanahonygebied worden geëvacueerd. (Foto: Dorpelingen Ampoma Tupa-gebied)


President Desi Bouterse heeft besloten maandagmiddag een spoed regeringsvergadering te houden over de overstroming in het Marowijne- en Tapanahonygebied. De multinationals Iamgold, Newmont, Suralco alsmede het bedrijfsleven hebben hun medewerking voor hulp toegezegd.

Het staatshoofd heeft gelijk na de ontstane situatie in het gebied zich omstandig laten informeren, zegt perschef van het Kabinet van de President, Clifton Limburg, in een persbericht. Bouterse had een spoedonderhoud met ministers Ronni Benschop (Defensie) en Edgar Dikan (Regionale Ontwikkeling). Beide bewindslieden hebben zich georiënteerd in het gebied. Bij de bespreking waren ook aanwezig districtscommissaris Margaretha Malonti en kolonel Jerry Slijngaard, coördinator van het rampenbeheersingscentrum, NCCR.

De president heeft instructies doen uitgaan en aangegeven dat er alles in het werk gesteld dient te worden om de hulp aan de bewoners goed te coördineren. Afgesproken is dat er een gericht noodhulp op gang komt voor de getroffen Surinamers.

De situatie wordt continu geëvalueerd. Indien nodig zal ook op de samenleving een beroep worden gedaan voor hulp in welke vorm dan ook. De regering leeft mee met de bewoners van de verschillende getroffen gebieden en onderschrijft de ernst van de situatie. Er zal een strategische planning worden gemaakt om de situatie onder te controle te houden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May