Bouva en Bee in New York
14 Feb 2017, 06:14
foto
Tweedaagse vergadering van de IPU/VN in New York, VS.


Melvin Bouva, vicevoorzitter van De Nationale Assemblee en Assembleelid Marinus Bee (ABOP) zijn momenteel in New York. Zij wonen een reguliere vergadering bij van de Inter Parlementaire Unie (IPU) en de Verenigde Naties (VN).

DNA zegt op haar website dat de participatie van belang is om gedachten, kennis en ervaring uit te wisselen over de voordelen van de oceaan. De bijeenkomst heeft als thema: A world of blue: preserving the oceans, safeguarding the planet, ensuring human well-being in the context of the 2030 agenda. Beleidsmakers zullen aanbevelingen doen over een goede en gezonde oceaan.

De parlementaire hoorzitting is bedoeld om een belangrijke input te leveren voor een conferentie die later dit jaar wordt gehouden. De oceaan is van essentiële waarde voor het ecosysteem, voor duurzaamheid van de mensheid. Miljoenen mensen zijn afhankelijk van de oceaan voor hun levensonderhoud en voeding.

Blue World heeft te maken met het behoud van de oceanen, de bescherming van de planeet, zodat het menselijk welzijn in het kader van de 2030 agenda behouden wordt. Thema en onderwerpen die aan de orde komen zijn:
- De status van oceanen: uitdagingen en kansen.
- Het economische voordeel van de oceanen: balans in het gebruik van de oceaan met behoud van milieu.
- De bescherming en behoud van het marine leven: verwoestende effecten van vervuiling en mogelijkheden voor verandering.
- Klimaatverandering verbinding: stijging van de zeespiegel en andere veranderingen in het ecosysteem.
- Oceaan bestuur: versterking van de vrede, de maritieme veiligheid, de samenwerking en de vriendschappelijke betrekkingen tussen alle naties.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May