Ambtenaren steeds beter toegerust voor taken
13 Feb 2017, 22:25
foto
Minister Mike Noersalim overhandigt een diploma aan een geslaagde van een opleiding van Binnenlandse Zaken.


Het hoofd van de afdeling Vorming en Opleiding (V&O) van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Kavita Gangadin, is tevreden over het rendement van de opleidingen. “De verhouding tussen inschrijvingen en geslaagden is goed te noemen; er zijn tussen de 65 en 90 procent geslaagden per opleiding elk jaar.”
“De opleidingen die momenteel worden georganiseerd door V&O zijn de algemeen vormende opleidingen, te weten de Surnumerairs en de Voortgezette Algemene Ambtenaren Opleiding (VAAO), en de specifieke opleidingen. De specifieke opleidingen zijn de Bevolkingsadministratie (BA) opleidingen”, zegt Gangadin. De BA-opleidingen worden alleen in Paramaribo verzorgd, terwijl de overige opleidingen in Paramaribo en Nickerie kunnen worden gevolgd. De opleiding is verplicht, “Al ben je middelbaar of universitair geschoold”, aldus Gangadin.

Biza wil volgend jaar starten met een hogere beroepsopleiding. Minister Mike Noersalim heeft vorig jaar december de commissie ingesteld, die zich bezig zal houden met het opzetten van deze opleiding. “Wij zijn op dit moment bezig om een klankbord en een werkveldcommissie te benoemen, waarna er need assesments gehouden zullen worden om te komen tot de eindtermen. Ook zal er gewerkt worden aan de onderwijs- en examenregeling en uiteindelijk de modulebeschrijvingen legt Gangadin uit.

De nog op te zetten beroepsopleiding vloeit voort uit een samenwerking tussen het ministerie van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Namens Onderwijs zitten in de commissie Lilian Calender (voorzitter), Ineke Bendter en Stephanie Bram, terwijl Jules de Rijp, Kavita Gangadin, Inderpersad Baboeram en Maya Srihar Doobe door Binnenlandse Zaken zijn voorgedragen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May