A Coconut domineert hoofdklasse SVB na de 7e ronde
13 Feb 2017, 03:34
foto
Standenlijst hoofdklasse na de 7e speelronde.


De Surinaamse Voetbalbond heeft dit weekend de wedstrijden in de 7e ronde van de hoofdklasse afgewerkt. Alle tien verenigingen kwamen in actie. ACoconut won van Boma Stars, Papatam van Tahiti, Slee Jr won groots van Caravan, terwijl de wedstrijden West United tegen Santos en T.O.K. tegen Flora, beide gelijk eindigden. Met deze uitslagen is de kopgroep enigszins veranderd.

ACoconut bijft aan kop met uit 6 gespeelde wedstrijden 15 punten, terwijl
Slee Jr en Papatam verhuizen van de middenmoot positie naar een gedeelde 2e plaats, met uit 7 gespeelde wedstrijden 13 punten. West United en Santos gaan van de gedeelde 2e plaats naar een gedeelde 4e plaats. Flora verhuist van plaats nummer 7 naar 6, terwijl Tahiti van 4 gaat naar nummer 7. T.O.K., Boma Stars en Caravan blijven stationair op respectievelijk 8e, 9e en 10e plaats.

Intussen is ook bekend dat de speler van Caravan Clarence Abisoina bij verstek is veroordeeld door het tuchtcollege van de SVB tot een speel- en stadion verbod van Vijf jaar, een geldboete van SRD 2500 of subsidiair 1 jaar verlenging van het speelverbod. Caravan kreeg SRD 2000 boete. De SVB moet de arbiter SRD 1000 betalen voor de geleden financiële schade. Dit bedrag moet gehaald worden uit het bedrag dat Caravan moet betalen aan de SVB. Limon kon vijf dagen zijn beroep als monteur niet uitoefenen. Abisoina heeft op 5 februari de arbiter Guilliano Limon een klap in het gezicht gegeven, nadat hij tegen de rode kaart aankeek.

De volledige uitslagen van 7e ronde;
Slee Jr – Caravan: 6-2
Papatam – Tahiti: 2-1
Boma Stars – A Coconut: 2-3
West United – Santos: 1-1
T.O.K. – Flora: 1-1

De wedstrijden voor het komende weekend zijn:
Zaterdag 18 februari 2017
Tahiti - T.O.K.: Locatie Brokopondo
Santos – ACoconut: Nickerie
Flora – West United: Lokatie Essed Stadion
Boma Stars – Slee Jr.:Lokatie Ramkhelawan SC
Zondag 19 februari 2017
Papatam – Caravan: Lokatie: Albina


Edgar van Genderen
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May