Jazz- en popzanger Al Jarreau is niet meer
12 Feb 2017, 19:55
foto
Jarreau werd in een ziekenhuis in Los Angeles behandeld. (Foto: EPA)


Zevenvoudig Grammy Award winnaar Al Jarreau is in Los Angeles overleden. De jazz-en popzanger is 76 jaar geworden. De oorzaak van zijn dood was niet meteen duidelijk. Hij is in het ziekenhuis behandeld voor uitputting.

Al Jarreau is een zeldzame artiest die een grammy heeft gewonnen in de categorieën jazz, pop en R&B. Hij werd beroemd als schrijver van het thema voor de televisieshow Moonlighting. Eerder deze maand trok hij zich na meer dan vijftig jaar terug van tournee.

Hij was in 1940 geboren in Milwaukee, Wisconsin. Als kind begon hij te zingen en sloot zich aan bij familie in kerkconcerten en evenementen. Maar zijn carrière begon pas jaren later. Hij is eerst afgestudeerd in de psychologie en werkte bij een revalidatiecentrum in San Francisco.

Zijn eerste album We Got By kwam uit in 1975 en leverde hem een Duitse Grammy op. Een jaar later lanceerde hij Glow, waarmee hij ook een Duitse Grammy won. In 1977 bracht hij een live-album uit, Look at the Rainbow, wat hem zijn eerste Grammy voor de beste jazz-zanger opleverde. Een jaar later werd hij opnieuw bekroond voor het album All Fly Home.

Hij schakelde over naar pop en in 1981, lanceerde hij Breakin Away, met daarin de hit We’re in This Love Together, die hem heeft gekatapulteerd naar roem. En hij kreeg weer een Grammy, dit keer voor de beste popzanger. Uiteindelijk leverde zijn album Heaven and Earth in 1992 hem een Grammy voor beste R & B vocale prestaties, wat betekent dat hij in de drie categorieën prijzen had.

In de afgelopen jaren had Jarreau gezondheidsproblemen. In 2010 werd hij tijdens een tournee in Frankrijk in het ziekenhuis opgenomen voor ademhalingsproblemen.
In een verklaring op zijn website staat te lezen: "Zijn tweede prioriteit in het leven was muziek. Er was geen derde. Zijn eerste prioriteit, ver voor de andere, was het helen of troosten van iemand in nood... Of het nu emotionele pijn of fysieke ongemak was, of enige andere oorzaak van lijden, hij moest onze gedachten sussen en ons hart tot rust brengen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May