Lezing over Funerair Erfgoed van Commewijne
11 Feb 2017, 21:57
foto


Het Directoraat Cultuur houdt samen met de Stichting Openlucht Museum Fort Nieuw Amsterdam zondag een openbare lezing in het openluchtmuseum in Commewijne. Het thema is De omvang en stand van het funerair erfgoed (historische begraafplaatsen) in het district Commewijne. Philip Dikland, die intensief onderzoek gedaan heeft naar de aanwezigheid en staat van historische begraafplaatsen in het district, houdt een inleiding.

Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname, Stichting Stads-herstel Paramaribo, de Commissie Monumentenzorg en Vrienden van Stichting Stads-herstel Paramaribo, zullen korte inleidingen houden over hun doelstellingen en taken, meldt het Directoraat Cultuur.

De funerair deskundigen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed die momenteel in Suriname zijn voor een oriënterend onderzoek in de Oranjetuin. Men hen kan van gedachte gewisseld worden over diverse aspecten van onderhoud en de zorg voor historische begraafplaatsen.

De lezing wordt in de cafetaria van het openluchtmuseum te Commewijne gehouden en begint om 13.00 uur. De middag wordt afgesloten met een optreden van de muziekformatie Major-Minor onder leiding van Astra Sloote.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May