Ontvluchte arrestant onder verdachten beroving winkel
10 Feb 2017, 11:14
foto


De ontvluchte arrestant Marcel Burleson (43) alias ‘Burl’ blijkt betrokken te zijn bij de beroving van een winkel aan de Fredrikshoopweg. Bij zijn aanhouding gaf hij een valse naam op. De politie van Santodorp, het Regio Bijstand Team Midden en de Surveillance Midden hebben door een gezamenlijk gevoerde actie de verdachten aangehouden. Behalve Burleson gaat het om Milton M. (48), Miguel K. (24) en Orson K. (21).

Via de Centrale Meldkamer werd een algemeen bericht gelanceerd van de beroving. De eenheden en wetsdienaren van Santodorp troffen de wetsdienaren de slachtoffers die waren beroofd aan. De winkeleigenaar moest medisch worden behandeld. De criminelen hadden met een voertuig van een van de slachtoffers de plek verlaten.

Op aanwijzing van ooggetuigen kon de achtervolging van de rovers worden ingezet. Het voertuig waarmee zij waren gevlucht, werd onbeheerd aangetroffen te Leiding 22. De wetsdienaren volgden de sporen die leidden naar het aangrenzend bosschage waar de criminelen vermoedelijk waren ingerend. Het gelukte hen om drie hunner gelijk aan te houden. De vierde verdachte, Orson, zette het op een lopen. Waarschuwingsschoten brachten hem niet tot andere gedachten. Hij is geraakt door een politiekogel in zijn benen en is onder politiebewaking opgenomen in de ziekenhuisinrichting. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Recherche van regio Midden.

Burleson was op maandag 10 oktober 2016 aangehouden voor zware mishandeling. Het geval heeft zich voorgedaan op 30 september in het ressort Houttuin. Op maandag 2 januari zag hij kans samen met een celgenoot te ontvluchten uit het cellenhuis verbonden aan dit politiebureau, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May