VS: Ook Hof van Beroep oordeelt tegen inreisverbod
10 Feb 2017, 09:18
foto
President Donald Trump is woedend over de uitspraak en dat laat hij blijken in zijn tweet.


Een Amerikaans federaal hof van beroep heeft de poging van president Donald Trump poging om zijn inreisverbod voor burgers van zeven voornamelijk islamitische landen afgewezen. Het 9e US Circuit Court of Appeals heeft gezegd dat hij de uitspraak die een rechtbank in Seattle heeft gedaan niet kan blokkeren. Het was de rechtbank in Seattle die het inreisverbod tijdelijk heeft opgeschort.

Trump heeft met een boze tweet gereageerd en zegt dat de nationale veiligheid in gevaar is en dat er een juridische uitdaging volgt. Het was onduidelijk of hij van plan was om in beroep te gaan bij het Hooggerechtshof of dat hij de zaak zal blijven aanvechten in Seattle.

Het is de derde uitspraak waarbij Trump bot vangt met zijn inreisverbod. Het hof van beroep zegt dat de regering niet had bewezen dat de terreurdreiging de herinvoering van het verbod rechtvaardigt.

De uitspraak betekent dat mensen uit Iran, Irak, Libië, Somalië, Sudan, Syrië en Jemen met visa kunnen blijven de Verenigde Staten, en vluchtelingen uit de hele wereld, die ook waren onderworpen aan een tijdelijk verbod, ook niet zullen worden geweerd.

De uitspraak heeft echter geen invloed op een deel van president Trump zijn controversieel decreet; In het huidig fiscaal jaar zullen maximaal 50.000 vluchtelingen worden toegelaten, een daling van het plafond van 110.000 dat zijn voorganger Barack Obama had opgericht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May