Vijf jaar voor stiefvader die stiefdochter misbruikte
10 Feb 2017, 13:11
foto


D.T. is door kantonrechter Marie Mettendaf veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar voor het seksueel misbruiken van zijn elfjarige stiefdochter. De kantonrechter voerde aan dat de man het kind zou moeten beschermen. De moeder vertrouwde hem en liet de kinderen alleen bij hem achter. De veroordeelde ontkende de seksuele handelingen gepleegd te hebben.

Verder vindt Mettendaf dat er steunbewijs is dat de man aan het kind heeft gezeten. De straf is conform de eis van officier van justitie Reshmi Rathipal. Het meisje logeerde bij haar moeder toen de stiefvader de handelingen pleegde. Het slachtoffer woont met haar vader en tante in Frans-Guyana. Nadat zij terug was bij haar vader, merkte de vader op dat het kind stil was. Ze hing niet meer bij hem en speelde ook niet. Hij vroeg de tante om haar uit te horen. Het kind vertelde toen aan de tante wat haar overkomen was en deze deed aangifte tegen de verdachte.

Op een gegeven moment zei de veroordeelde dat hij slechts het kind betast had aan haar borsten en het geslachtsdeel. Daarna vertelde hij dat zij hem uitgelokt had om haar aan te raken. D.T. is voor het eerst in aanraking gekomen met de justitie. Hij werd bijgestaan door advocaat Georgette Leter.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May