Verkiezing Nationaal Jeugdparlement goed verlopen
09 Feb 2017, 00:35
foto
Scholieren brengen hun stem uit. Op diverse scholen waren er stembussen geplaatst. (Foto: Raoul Lith)


In het hele land hebben jongeren woensdag hun stem kunnen uitbrengen op de ruim 200 personen die zich kandidaat gesteld hebben voor het Nationaal Jeugdparlement (NJP). Aniel Ghisaidoobe, voorzitter van de organisatiecommissie, zegt aan Starnieuws dat de resultaten van de stemming via de districtscommissariaten worden doorgegeven aan de kiescommissie. Over het algemeen is de verkiezing goed verlopen.

Nadat alles verwerkt is, zal bekend worden gemaakt welke 29 leden gekozen zijn. Degenen die de meeste stemmen hebben per district, worden gekozen.
De kiescommissie verklaart de verkiezing al dan niet bindend, nadat alle processen-verbaal binnen zijn. Hoelang het proces zal duren, is nog niet duidelijk. In tegenstelling tot voorgaande verkiezingen, waren de stembussen nu in plaats van tot 13.00 uur, vijf uren langer open.

De organisatie hoopt dat meer jongeren tussen 12 en 25 jaar hun stem zijn gaan uitbrengen. Ruim 125.000 jongeren mochten meedoen aan de stemming. Het aantal kandidaten is bij deze verkiezing van 146 naar 201 gestegen. Het is nog niet duidelijk wanneer alle resultaten binnen zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May