Twee en een half jaar voor ontucht met meisje
08 Feb 2017, 00:46
foto


Ricardo M. is door kantonrechter Ingrid Lachitjaran veroordeeld tot een celstraf van twee en een half jaar. Zij heeft hem schuldig bevonden en achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen. De man zou meerdere malen seksuele handelingen hebben gepleegd met een minderjarige. Hij zou het meisje dat toen elf jaar oud was, seksueel misbruikt hebben. Hij is de man van haar tante. Het kind woonde bij hen in. Haar moeder heeft het financieel moeilijk, daarom woonde zij bij haar tante en de verdachte.

Officier van justitie, Nirmala Maikoe, had een celstraf van drie en een half jaar geëist. Advocaat John Moerahoe die de verdachte bijstaat voerde aan dat de veroordeelde vanaf het begin ontkend heeft. De valse aantijgingen begonnen volgens de raadsman toen de verdachte kenbaar maakte dat het meisje weer bij haar moeder moet gaan verblijven. Dit viel niet in de goede aarde bij het slachtoffer en haar familie. De raadsman voerde aan dat het slachtoffer niet eerder kenbaar had gemaakt over de seksuele handelingen. Zij begon van de veroordeelde te houden. Daarnaast had een andere getuige verklaard dat het slachtoffer van liegen houdt en koppig is.

Eerder had het meisje verteld dat zij vijf tot zes jaren inwoonde bij de verdachte en haar tante. De eerste keer misbruikte de verdachte haar toen de tante naar de moskee ging. Ze durfde met niemand erover te praten. Later raakte ze verliefd op hem en keurde de seksuele handelingen goed. Nu is ze vijftien en gaat nog naar school.

De verdediging meent dat het wettig en vooral het overtuigend bewijs niet geleverd is. De raadsman vroeg de kantonrechter om het voordeel van de twijfel te handhaven. Het Openbaar Ministerie en de kantonrechter achtten de feiten bewezen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May