Internationaal jeugdvoetbaltoernooi goed meetmoment
08 Feb 2017, 11:59
foto


Stichting Soccer Development Suriname (SDS) organiseert samen met de Surinaamse Voetbalbond (SVB) een internationaal jeugdvoetbaltoernooi. Dit wordt ondersteund door de Surinaamse Postspaarbank en Telesur.

Deelnemers aan dit toernooi zijn de U-16 teams van de Nederlandse clubs FC Twente en FC Utrecht en de U-17 nationale selecties van Curaçao en Suriname. Het toernooi wordt maandag 13 februari geopend in het Dr. Ir. Frank Essed Stadion.

Voor het U-17 elftal van Suriname en Curaçao heeft dit toernooi een bijzonder karakter, omdat het een goed meetmoment is in de voorbereiding naar het Concacaf Men’s U17 Championship, dat van 21 april tot 7 mei 2017 in Panama wordt gehouden.

Het toernooi kan volgens de organisatie gemarkeerd worden als graadmeter voor in het bijzonder Suriname. Het spelen tegen de internationale topjeugd laat zien waar Suriname als voetballand staat en welk gat eventueel nog moet worden gedicht om aansluiting te vinden. Zowel de SVB als de SDS is de mening toegedaan dat de organisatie van dit toernooi de ontwikkeling van het Surinaamse jeugdvoetbal in z’n geheel ten goede komt.

De toernooidagen zijn: maandag 13, woensdag 15 en vrijdag 17 februari, steeds in het Dr. Ir. Frank Essed Stadion.
Advertenties