Trump neemt zijn intrek in het Witte Huis
21 Jan 2017, 01:23
foto
De Amerikaanse president Donald Trump tekent zijn eerste decreet. (Foto: Reuters)


De nieuwe Amerikaanse president Donald Trump heeft kort na aankomst in het Witte Huis in de 'Oval Office' een presidentieel bevel getekend. Er moet een begin gemaakt worden met het intrekken van de 'Affordable Care Act' (Obamacare). Trump had dit beloofd tijdens de campagne. Na de inauguratie zijn in delen van Amerika rellen uitgebroken. De politie heeft meer dan 200 mensen gearresteerd.

Trump heeft intussen goedkeuring gekregen voor de benoeming van twee leden van zijn kabinet. Zoals eerder aangekondigd is de minister van Defensie, de ex-generaal James Mattis geworden. John Kelly is benoemd tot minister van Binnenlandse Veiligheid. De benoemingen zijn gelijk bekrachtigd door Trump.

Oud-president Barack Obama en zijn vrouw Michelle hebben gistermorgen het Witte Huis verlaten. "Het was druk, maar goed. Het was een prachtige dag", vatte Trump zijn eerste dag als president van Amerika samen. Trump heeft aangekondigd dat het land bestuurd zal worden door het volk. Amerika komt op de eerste plaats, dan de rest van de wereld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May