Vakbonden praten mogelijk vandaag met regering
12 Jan 2017, 14:32
foto
Vakbondsleider Wilgo Valies staat journalisten te woord nadat hij gesprekken heeft gevoerd met De Nationale Assemblee. (Foto: Raoul Lith)


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft beloofd zich sterk te zullen maken voor een overleg met de onderwijsbonden en de regering. Dit heeft vakbondsleider Wilgo Valies meegedeeld na een overleg gevoerd te hebben met De Nationale Assemblee. Simons deelde bij de opening van de vergadering over Alcoa mee dat er een formeel gesprek is gevoerd met de leiding van het college en de vaste onderwijscommissie. Zij hoopt dat er zo snel mogelijk een oplossing komt.

De delegatie van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) hebben ook apart gesproken met de oppositionele partijen. Chan Santokhi zei namens de oppositie tijdens de openbare vergadering dat het vraagstuk intensief bestudeerd moet worden. Er moet dag en nacht gewerkt worden om een fundamentele oplossing te vinden.

Valies is blij met de gesprekken die gevoerd zijn. Hij zei dat er goede resultaten zijn bereikt. Hij hoopt dat vandaag nog met een delegatie van de regering, DNA en de vakbonden wordt gesproken. De leerkrachten worden opgeroepen om vrijdag om 8.00 uur aan te melden in Theater Unique. Daar zullen zij omstandig geïnformeerd worden over de bereikte resultaten. Valies gaf aan dat de oplossingen fundamenteel moeten zijn.

"Er is heel wat verkeerde informatie gegeven aan de samenleving over OS Uitkijk", stelt Valies. Hij gaf aan dat minister Peneux meegedeeld heeft dat het onderhoofd ervandoor is met de kas van de school. Dit is een totaal verkeerde informatie omdat iedereen op de hoogte is dat het schoolgeld niet in ontvangst is genomen door de nieuwe leiding. Het gaat overigens om SRD 150. Valies voerde aan dat mensen opzettelijk worden beklad.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May