Ruth Wijdenbosch verzorgt de 9e Trefossa-lezing
04 Jan 2017, 02:48
foto
Ruth Wijdenbosch


De negende Trefossa-lezing zal worden verzorgd door Ruth Wijdenbosch. De titel van de lezing is Al wat goed is te betrachten. De centrale vraagstelling daarbij zal zijn: Koesteren wij nog liefde voor de Surinaamse natie of is het eenieder voor zichzelf?

De Henri Frans de Ziel Stichting houdt op vrijdag 13 januari de negende Trefossa-avond. De Trefossa-avond wordt jaarlijks, op of rond de geboortedag van Trefossa in samenwerking met de NV Self-Reliance gehouden. De avond werd in 2009 ingesteld als eerbetoon aan deze markante Surinamer en staat in het teken van waardering voor de Surinaamse literatuur waarvoor hij zich op bijzondere wijze heeft ingezet.

Tijdens de Trefssa-avond 2017 zal ook de Trefossa cultuurprijs worden uitgereikt. Voor deze prijs komen in aanmerking Surinamers die minimaal drie jaar of langer actief zijn op het gebied van de productie van literatuur en daarin uitzonderlijke prestatie hebben geleverd.

De voorgaande Trefossa-lezingen werden verzorgd door: Hein Eersel en Eddy van der Hilst, Ronald Venetiaan, Denise Jannah, August Duttenhofer, Lila Gobardhan-Rambocus en Cynthia Abrahams.
De brochure van de 8steTrefossa-lezing met als titel Trefossa en de onafhankelijkheid: een Terugblik en Vooruitzicht gehouden door Edwin, Marshall wordt op de Trefossaavond ook uitgegeven.

De Trefossa-avond is alleen op uitnodiging toegankelijk. Personen die belangstelling hebben kunnen zich aanmelden op telefoon 476965.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May