Promofilmpjes voor bewustwording jeugdcriminaliteit
20 Dec 2016, 17:27
foto
De belangstellenden bij de introductie van het eerste promofilmpje tegen jeugdcriminaliteit. (Foto: J&P)


Met vier korte filmpjes van elk vier minuten probeert het ministerie van Justitie en Politie jongeren mee te voeren in hun eigen belevingswereld voor de aanpak van jeugdcriminaliteit. ‘No doe stom, denki yu toekomst is de slogan van het eerste promofilmpje dat vrijdag is gelanceerd.

Het project Strenghten Youth Against Challenges wordt samen met de het kinderfonds van de Verenigde Naties, Unicef, uitgevoerd. Patrick Campagne, secretaris van de minister van J &P, zegt dat het project wordt uitgevoerd binnen het beleidsgebied bestrijding jeugdcriminaliteit. Het is bedoeld om de bewustwording en preventie onder voornamelijk jongeren te vergroten.

Daniëlle Beeldsnijder, coördinator van het Jeugd Doorgangscentrum Opa Doelie, geeft mee dat het komend jaar er meer preventieprogramma’s tegen criminaliteit zullen worden uitgevoerd. “Jongeren horen niet bij justitie. We hebben ze het liefst bij mama en papa thuis.” Volgens Beeldsnijder ziet het centrum erop toe dat wanneer jongeren eenmaal met justitie in aanraking zijn gekomen, dat ze niet terugkomen in het systeem.

Vijfde klassers van de Oranjeschool hebben de introductie van het eerste filmpje samen met vertegenwoordigers van de ministeries van J&P, Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Sport- en Jeugdzaken, de Unicef en de Regionale Gezondheidsdienst bijgewoond. De launch is gehouden in de bibliotheek van het Cultureel Centrum Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May