Themen wil fijne feestdagen voor bus- en boothouders
20 Dec 2016, 04:04
foto
In oktober had de bond bij het Nationaal Vervoersbedrijf de straat bij De Nationale Assemblee geblokkeerd.


Kenneth Themen van de bond bij het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) tevens voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), hoopt dat de overheid ervoor zal zorgen dat zijn leden een goede kerst en oudjaar mogen beleven. De bushouders bij de NVB zijn drie maanden niet uitbetaald. De OBS-leden zullen voortaan elke eind van de maand hun geld krijgen.

Themen zegt aan Starnieuws dat hij ervan uitgaat dat de overheid deze week nog over de brug zal komen wat de ondernemers bij NVB betreft. In oktober hadden de chauffeurs de weg bij De Nationale Assemblee geblokkeerd. Zij hebben hun beklag gedaan bij Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Daarna werden de ondernemers uitbetaald. Nu wachten zij weer op hun geld.

"Met de OBS is er een afspraak gemaakt dat elke maand de bus- en boothouders die schoolkinderen vervoeren zullen worden betaald," zegt Themen. Hij verwacht dat de regering haar verplichtingen nakomt, omdat december een maand is waar de betaling absoluut niet laat moet geschieden. "Ook de bushouders en hun gezinnen moeten de feestdagen op een prettige manier kunnen doorbrengen," stelt Themen. Hij kijkt uit naar de uitbetaling.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May