Korjalen Marowijnerivier ook vergunningplichtig
19 Dec 2016, 22:23
foto
Boten die de oversteek maken naar St Laurent moeten zijn gekeurd. (Foto's: BIC Para)


Boten die de oversteek doen tussen Albina (Suriname) en Saint Laurent du Maroni (Frans- Guyana) moeten zijn gekeurd als ze de route willen onderhouden. De Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) die de boten keurt, let op de motorsterkte, bootstabiliteit en waterdichtheid. Franky Jansen, coördinator Marowijne voor het ministrie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), zegt dat de MAS ook kijkt naar de aanwezigheid van lijflijnen, boeien, zwemvesten en de omvang.

Boothouders van wie het vaartuig is goedgekeurd, krijgen een certificaat en een vergunning om de route te onderhouden. De keuring van de boten is een gezamenlijk besluit tussen de districtscommissaris (dc) van Marowijne, de MAS, TCT en de Franse autoriteiten. Deze maatregel is ook van kracht voor het oostelijke deel van de rivier, wat tot het Franse deel behoort. Boothouders die hun vaartuigen niet keuren, zullen geen toestemming krijgen om op de oever van St. Laurant aan te meren.

De MAS heeft al tien boten gekeurd die bij de douane veersteiger te Albina zijn aangemeerd. Deze korjalen zijn voorzien van een duidelijk zichtbaar vast nummer. Er zijn ook afspraken gemaakt over het maximaal aantal passagiers dat mag worden vervoerd aan de hand van de omvang van de boot. Boothouders hebben tot donderdag 22 december de tijd om hun vaartuigen voor dit jaar nog te keuren. Ze kunnen zich registreren op het TCT-kantoor te Albina.

Marvin Moesan

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May