Toestel Indonesische luchtmacht neergestort
18 Dec 2016, 10:01
foto
Het militair toestel is in bergachtig terrein neergekomen. (Foto's: AFP)


Een Hercules C-130 vliegtuig van de Indonesische luchtmacht is neergestort in de afgelegen provincie Papua in het oosten van het land. Iedereen aan boord is omgekomen. Volgens de autoriteiten waren drie piloten en tien andere militairen aan boord.

Stafchef Agus Supriatna van de luchtmacht heeft MetroTV verteld dat het slechte weer vermoedelijk het ongeluk heeft veroorzaakt. De Hercules was met voedselvoorraden op weg van Timika naar Wamena toen het vanmorgen vroeg op bergachtig terrein in de buurt van de plaats van bestemming is neergestort.

Het wrak is gevonden en de lichamen van de doden worden getransporteerd naar Wamena, heeft Ivan Ahmad Riski Titus, operationeel directeur van de Indonesische opsporings- en reddingsoperaties dienst gezegd aan Reuters.

De vlucht was zaterdagavond uit Timika vertrokken en werd vanochtend vroeg verwacht in Wamena. "De toren in Wamena heeft het vliegtuig gespot, maar het was niet zeker of de piloten de baan zagen," zegt vice-stafchef van de luchtmacht, Hadiyan Sumintaatmadja.

Personeel van de luchtmachtbasis in Jayapura, de regionale hoofdstad, is op stand-by om het team te helpen bij het rampgebied. Indonesië heeft een slecht luchtvaartveiligheidsrecord. Vorig jaar juni is een toestel van hetzelfde type van de luchtmacht kort na het opstijgen in Medan neergestort in de buurt van een woonwijk. Alle 12 bemanningsleden en 109 passagiers aan boord zijn omgekomen, samen met 22 mensen op de grond.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May