Robinhood pakt Inter Moengo Tapoe met 1-0
18 Dec 2016, 01:58

Robinhood heeft zaterdag in een zwaar bevochte wedstrijd Inter Moengo Tapoe in eigen huis, in het Ronnie Brunswijk stadion, met 1-0 gewonnen. Een stand die reeds bij rust werd bereikt.

Het werd een wedstrijd met weinig hoogtepunten vooral in de eerste helft. Ondanks over en weer gehaast en ongecontroleerd spel, kwam Robinhood op een voorsprong. Het was Djemisie Djolani die binnen 15 minuten met een vrije trap 1-0 aantekende voor Robinhood. Doelman Obrendo Huiswoud ging bij deze vrije trap op links niet vrij uit. Robinhood had een lichte veldoverwicht. Er was sprake van veel balverlies aan beide kanten. Dit ging ten koste van de spelkwaliteit en het tempo. Het spel werd vooral fysiek uitgevochten wat ook enkele gele kaarten opleverde in deze helft.

Roxey Fer kreeg aan het begin van de tweede helft een enorme kans. Hij werd vanuit rechts goed aangespeeld. Doelman Huiswoud kon de bal nog blokken voordat Fer kon uithalen. In deze helft kwam Inter beter opzetten. Stefano Rijssel haalde op links met een halve volley hard uit op het doel. Claidel Kohinor stopte de bal prachtig, maar ongelukkigerwijs voor Inter dribbelde de bal naar de achterlijn, wat een hoekschop opleverde voor Robinhood. Inter bleef druk uitoefenen maar de verdediging van Robinhood hield stand. Rafik Bane van Robinhood kreeg in de blessure tijd rood. Er veranderde niets meer aan de stand. Inter verliest hiermee de aansluiting met de koploper Leo Victor. In deze SVB Telesur Topklasse won Leo Victor zaterdag met 2-1 van Botopasi.