Adhin: Focus relatiegeschenken ligt op sociale instellingen
15 Dec 2016, 06:25
foto
Vicepresident Ashwin Adhin


President Desi Bouterse heeft over de relatiegeschenken van SRD 1,050.000 voor leden van de regering gesproken met vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Uit dat onderhoud is naar voren gekomen dat de focus van de geschenken moet liggen bij de sociale instellingen. "Ik heb de president gerust gesteld dat voornamelijk sociale instellingen zullen worden bedacht," zegt de vp om een reactie gevraagd aan Starnieuws.

Sinds het bekend is geworden dat de Raad van Ministers (RvM) heeft besloten dat de relatiegeschenken worden opgevoerd van SRD 30.000 naar SRD 50.000 voor ministers, SRD 75.000 voor de vp en SRD 125.000 voor de president, is de kritiek niet mals geweest. Naast de oppositie is binnen de regeringscoalitie deze kwestie ook afgekeurd. De oppositie heeft in een brief aan de president gevraagd om deze kwestie terug te draaien.

Adhin vindt niet dat deze kwestie is teruggedraaid door Bouterse. Hij merkt op dat de president hem heeft gebeld en zijn bezorgdheid kenbaar heeft gemaakt. Afgesproken is dat de focus gelegd moet worden op sociale instellingen. "Ik heb dit ook te kennen gegeven aan de ministers. Zij zullen indien zij al een lijst hadden gemaakt, deze herschikken, waardoor de sociale instellingen kunnen worden bedacht. Het is niet gesteld dat relaties van regeringsleden niks mogen krijgen," legt de vp uit. Wat Adhin betreft is er niks aan de hand. Op basis van de declaratiestaten zal blijken hoe de middelen besteed zijn. De vp vindt niet dat hij op de vingers is getikt door de president.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May