Minister en vakbond VCB maken afspraken met elkaar
15 Dec 2016, 03:00
foto


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën en bondsvoorzitter Robby Berenstein van de Volkscredietbank (VCB) hebben een telefonisch onderhoud met elkaar gehad over de fusie met Postspaarbank (SPSB). Afgesproken is dat na terugkeer van de minister een diepgaand gesprek gevoerd zal worden met het bestuur van de bond over de fusie. Hoefdraad en Berenstein bevestigen tegenover Starnieuws dat er afspraken zijn gemaakt over deze kwestie. De vakbondsleider heeft zijn bestuur op de hoogte gebracht van het gesprek met de bewindsman.

Berenstein geeft aan dat de te volgen procedure over de fusie, het tijdpad, de randvoorwaarden en het te voeren beleid van de gefuseerde organisatie, moeten worden besproken. De bond heeft gevraagd dat de gemaakte afspraken worden vastgelegd in een convenant.

Hoefdraad heeft in het gesprek met Berenstein te kennen gegeven dat directeur Percy Clenem, die in januari opstapt, nauw betrokken zal worden bij de fusie. Verder zullen alle vakbondsrechten worden gerespecteerd zoals dat het geval is bij de samensmelting tussen de VCB en de Landbouwbank. De minister beschouwt de vakbond als een partner in dit proces. De vakbond zal zijn visie ook kenbaar maken en eventuele voorstellen doen om ervoor te zorgen dat de belangen van het personeel worden gegarandeerd.

De vakbond had de minister een ultimatum van een week gegeven om informatie te verstrekken over de fusie. Er is dinsdag een prikactie gevoerd, waarbij het werk op het hoofdkantoor en alle filialen om 11.00 uur is hervat. Hiermee heeft de bond een ernstig signaal willen geven aan de minister.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May