Bond Medische Zending schort actie op; geld gestort
14 Dec 2016, 13:57
foto
De bond bij de Medische Zending heeft gisteren geprotesteerd bij De Nationale Assemblee. De werknemers zijn ontvangen door waarnemend voorzitter Melvin Bouva. (Foto: Raoul Lith)


Na tien dagen actie gevoerd te hebben, heeft de ledenvergadering van de bond bij de Medische Zending vandaag besloten om de acties op te schorten. Bondsvoorzitter Roy Haverkamp deelt Starnieuws mee dat het ministerie van Financiën SRD 1,6 miljoen heeft overgemaakt voor het uitbetalen van financiële voorzieningen met terugwerkende kracht (twk). Deze bedragen zijn overeengekomen in de collectieve arbeidsovereenkomst.

Haverkamp zegt dat het doel van de actie was om de twk uitbetaald te krijgen. Dat bedrag was niet overgemaakt. Elke maand wordt rond SRD 2 miljoen gestort voor de Medische Zending. Het geld voor de extra uitbetalingen is daar niet bij. De directie heeft de bond laten weten dat het extra geld nu wel is overgemaakt. "Ons doel is bereikt, dus worden de acties opgeschort. Het is jammer dat er eerst actie gevoerd moest worden voordat het geld is overgemaakt," zegt Haverkamp.

Met de directie heeft de bond afgesproken om de salarissen deze maand uiterlijk 20 december uit te betalen. De directie had eerder aangegeven dat de uitbetaling op 23 december zou plaatsvinden. Haverkamp legt uit dat 23 op vrijdag valt, waardoor de werknemers te weinig tijd hebben voor kerstinkopen. Ook duurt het bij sommige banken bijkans drie dagen voordat het geld bijgeschreven is op de rekening.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May