Clenem opgestapt bij VCB om fundamentele problemen
14 Dec 2016, 00:00
foto
Het hoofdkantoor van de Volkscredietbank. (Foto: Raoul Lith)


Percy Clenem, directeur van de Volkscredietbank (VCB), heeft zijn functie neergelegd omdat hij zich als professional opstelt in zijn functioneren. Hij zal het algemeen belang van de bank steeds voorop stellen. Omdat hij principiële meningsverschillen heeft met de commissie van toezicht bij de bank, heeft hij besloten zijn functie neer te leggen.

Clenem heeft de brieven die hij geschreven heeft naar minister Gillmore Hoefdraad en de commissie van toezicht doen toekomen aan het bestuur van de vakbond bij VCB onder leiding van Robby Berenstein. De vakbondsleider heeft dat meegedeeld op een persconferentie, dinsdag. De bond heeft in een brief aan minister Hoefdraad zijn bezorgdheid geuit over het besluit van de regering over het fuseren van de VCB en de Surinaamse Postspaarbank. De bond is niet tegen fuseren, maar vindt dat het tijdstip niet correct is. Er is geen inbreng van de werknemers geweest hierover. Berenstein vindt dat midden in de fusie tussen VCB en de Landbouwbank, dit besluit van de regering komt. De bond heeft ernstige bedenkingen over deze stap en wenst binnen een week informatie van Hoefdraad.

De directeur van VCB om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij zijn ontslag niet ingediend heeft omdat hij een andere functie ambieert in de financiële wereld. "Ik spreek met klem tegen dat de reden voor de beschikbaarstelling van mijn functie te maken heeft met een andere uitgesproken ambitie. Ik voel mij nu wel verplicht aan te geven dat de oorzaak ligt in een structureel probleem met de commissie van toezicht," zegt Clenem.

De VCB-directeur vindt ook dat het momentum van de fusie niet goed gekozen. Het zou beter zijn om eerst de integratie tussen VCB en Landbouwbank af te ronden. Hij vindt dat ook met de emoties van het personeel rekening moet worden gehouden. Clenem merkt op dat ruim twee jaar het proces tot fuseren tussen de VCB en de Landbouwbank gaande is. "Er zijn voor wat betreft de integratie van het personeel nog een aantal zaken dat afgehandeld moet worden, waaronder het bijeen brengen van bijvoorbeeld de arbeidsvoorwaarden, aangepaste administratieve organisatie en bijbehorende functiebeschrijvingen en inschaling," zegt Clenem.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May