Simons in Abu Dhabi voor summit vrouwelijke voorzitters
12 Dec 2016, 00:53
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Simons in Abu Dhabi. (Foto: DNA)


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons is in Abu Dhabi voor het bijwonen van de Global Summit of Women Speakers of Parliament. Zondag heeft zij een ontmoeting gehad met haar collega van het parlement in Abu Dhabi, Amal Al Qubaisi.

Vandaag en morgen wordt de internationale bijeenkomst voor vrouwelijke parlementsvoorzitters gehouden onder het thema United for shaping the future, meldt De Nationale Assemblee. De aanwezigen zullen nagaan welke bijdrage vrouwelijke parlementsvoorzitters kunnen leveren in het verenigen van parlementariërs over nationale en politieke zaken, die belangrijk zijn voor duurzame welvaart en veiligheid in een snel veranderende wereld. Thema’s zoals gender ongelijkheid, economische ongelijkheid en onverdraagzaamheid, komen ook aan de orde.

Tijdens deze vergadering zal de Assembleevoorzitter als panellid fungeren in de sessie United to safeguard a healthy planet . Deze sessie gaat over het welzijn van de planeet, die een enorme impact heeft op het dagelijks leven. Schone lucht, schoon water en duurzame voedselbronnen dragen bij aan een gezonde planeet. Deze internationale bijeenkomst voor vrouwelijke parlementsvoorzitters wordt gehouden door de UAE Federal National Council en de Interparlementaire Unie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May