Kensenhuis NV schenkt gezin bouwpakket voor woning
10 Dec 2016, 08:12
foto
Robin Kensenhuis met het echtpaar Redjooetomo dat vorige maand zijn huis door brand heeft verloren. Rechts Louis Vismale van Stichting 1 Voor 12.


Kensenhuis NV overhandigt vandaag een bouwpakket voor een eenkamerwoning aan de familie Redjooetomo te Commewijne. De familie is 12 november door brand dakloos geworden en verblijft nu bij de ouders van vader Redjooetomo. Redjooetomo zit in de bouw en zal met collega’s en familie zelf weer een nieuwe woning opzetten. “We kunnen opnieuw beginnen, vooral nu met de hulp van Kensenhuis NV en 1 Voor 12”, zegt hij.

De afgebrande woning aan de Roekoenweg was van de grootouders van Redjooetomo. Stichting 1 voor 12 zorgde in eerste instantie voor kleding voor het gezin. Districtscommissaris Remy Pollack heeft aan Redjooetomo ter ondersteuning van zijn actie een ‘intekenlijst’ verstrekt, waarmee hij mocht langsgaan bij bedrijven om een donatie te vragen. ”Zo is het ons gelukt om meer materialen te krijgen. Deze basis van Kensenhuis is echt een grote hulp”, zegt Redjooetomo.

Redjooetomo is bijzonder blij met alle hulp. “Het is niet gemakkelijk om alles in een keer zo opzij te zetten en te vergeten. Het is een enorme schok geweest om alles kwijt te raken. Maar door de hulp om je heen dan zie je dat er hoop is.” Het huis dat is afgebrand, was een driekamerwoning. De financiën om dat weer op te zetten zijn er nu niet, maar Redjooetomo hoopt in het nieuwe jaar zover te zijn dat er een tweekamerwoning kan worden opgezet. “Kande kerst un no doro a oso ete, maar het nieuwe jaar ziet er hiermee goed uit.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May