DNA buigt zich over lening voor Dalian 4
05 Dec 2016, 06:22
foto
De Nationale Assemblee komt dinsdag in huishoudelijke vergadering bijeen.


De Nationale Assemblee (DNA) zal mogelijk deze week nog de ontwerpwet behandelen om de minister van Financiën te machtigen af te wijken van het obligoplafond voor de Staatsschuld. Dinsdag komt het college in huishoudelijke vergadering bijeen om een commissie van rapporteurs te benoemen.


De regering wil US$ 235 miljoen lenen voor de verdere ontwikkeling van het wegennet. Het gaat om het Dalian 4 project, waarvoor een raamovereenkomst met China is getekend. Deze lening zal aangegaan worden met de Export-Import Bank of China.

Deze vergadering van DNA was niet gepland voor deze week, aangezien Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons naar een bestuursvergadering is van ParlAmericas. De lening heeft haast, aangezien termijnen zullen worden overschreden. De huishoudelijke vergadering van dinsdag wordt geleid door waarnemend voorzitter Melvin Bouva.

Bouva om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de ontwerpwet vrijdag is ingediend bij DNA. In de huishoudelijke vergadering zal de commissie worden benoemd. Wanneer de openbare vergadering wordt gehouden, hangt af van het werk van de commissie, zegt de waarnemend DNA-voorzitter.

Er is toestemming van DNA nodig om het schuldplafond te kunnen overschrijden. In de ontwerpwet wordt aangevoerd dat door de ongunstige ontwikkelingen van de economie, het obligoplafond voor de Staatsschuld in gevaar dreigt te komen. Het schuldplafond voor binnen- en buitenlandse schulden bedraagt 60% van het Bruto Binnenlands Product (BBP).

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May