Elektronische apparatuur voor vergroten verkeersveiligheid
30 Nov 2016, 13:04
foto
De Nationale Assemblee geeft goedkeuring aan de wijziging van het Wetboek van Strafvordering. (Beeld: DNA)


Minister Jennifer van Dijk-Silos heeft groen licht gekregen van De Nationale Assemblee om de verkeersveiligheid te vergroten door elektronische apparatuur. De ontwerpwet is na enkele wijzigingen dinsdag met algemene 41 stemmen goedgekeurd door de volksvertegenwoordiging.

De minister deelde mee dat er een verkeersveiligheidsinstituut komt. De elektronische apparatuur zal landelijk ter hand worden genomen. Van Dijk-Silos zei dat als alles goed loopt, is er na acht tot tien maanden vrij moderne apparatuur op de wegen, die tegelijkertijd gebruikt zal worden voor misdaadpreventie. Zij benadrukte dat er vanaf 2015 gewerkt wordt aan verkeersveiligheid.

De flitspalen maken deel uit van de elektronische apparatuur. Over de flitspalen zei de minister dat deze niet werken en totaal niet voldoen. Ze zijn niet verbonden aan servers en niet aangesloten op het Internet. In 2017 wordt overgegaan naar een compleet geautomatiseerd systeem, waarbij kentekens en bestuurders zullen worden geflitst. Het gaat om een omvangrijk project, waar de flitspalen deel van uitmaken.

De openbare behandeling van de ontwerpwet is voorbereid door de commissie van rapporteurs, onder leiding van Assembleelid Rossellie Cotino (NDP). In de commissie van rapporteurs hadden verder zitting: Krishna Mathoera (VHP), Stephen Tsang (NDP), Ronnie Brunswijk (ABOP), Grace Watamaleo (NDP), Paul Somohardjo (PL) en Carl Breeveld (DOE).
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May