Gemeenschapsproject voor tienermeisjes te Albina opgezet
29 Nov 2016, 22:47
foto
Cornelia Marschall (WWDP) en rechts Sandra Clenem, voorzitter van Kulturu Krakti.


Stichting Kulturu Krakti en de Women’s World Day of Prayers (WWDP) zullen samen een gemeenschapsproject ten behoeve van tienermeisjes uitvoeren in Albina. Ook Stichting Hijamawa zal meewerken aan het project Uma Habi Leti (Vrouwen hebben rechten), dat vanaf januari volgend jaar uitgevoerd zal worden.
De meisjes zullen trainingen over gender bewustwording, zelfacceptatie en gezichtsverzorging en het maken van olie en zeep volgen. De trainingen worden afgesloten met een expositie te Albina. De overeenkomst is vorige week ondertekend.

Sandra Clenem heeft namens Kulturu Krakti de overeenkomst getekend en Cornelia Marshall, Head of Project Department en Irene Tokarski, Executive Director namens WWDP. Het is het eerste project in Suriname dat door WWDP wordt gefinancierd. WWDP is een oecumenische organisatie die zich inzet voor een rechtvaardige samenleving.

Op Albina zijn er geen economische activiteiten voor jongeren, zegt Clenem. Het project is een handvat voor de doelgroep om zich te bundelen en producten te ontwikkelen, die zij kunnen aanbieden aan toeristen, die Albina bezoeken.

De Stichting Kulturu Krakti is langer dan 15 jaar bezig met gemeenschapsprojecten, die zij in samenwerking met andere organisaties, zoals de afdeling Cultuur en Gemeenschapscentra, CAFRA, Stg Ultimate Purpose, Stg UnLibi, heeft uitgevoerd. De WWDP-vertegenwoordigers hebben gesprekken gevoerd met diverse organisaties in Suriname, die als doelgroep vrouwen en meisjes hebben.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May