President Bouterse naar ceremonie Fidel Castro
28 Nov 2016, 23:23
foto


President Desi Bouterse zal dinsdagochtend naar Havana, Cuba, vertrekken. Hij zal de ceremonie bijwonen ter herdenking van de intussen gecremeerde Cubaanse leider Fidel Castro. In een bericht deelt de perschef van het Kabinet van de President mee dat de acht personen tellende delegatie wordt opgehaald op de Johan Adolf Pengel luchthaven door een regeringsvliegtuig van Venezuela.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën maakt ook deel uit van de delegatie. Op woensdag 30 november keert de presidentiële delegatie met hetzelfde vliegtuig terug. Diverse regeringsleiders zullen deze ceremonie ter nagedachtenis van 'El Comandante' dinsdag bijwonen.

"De betekenis van het leiderschap van Castro voor de wereld in het algemeen, maar in het bijzonder voor Cuba en de Zuid-Amerikaanse regio, nopen president Bouterse om persoonlijk de condoleances namens de regering en het volk van Suriname over te brengen aan de Cubaanse president, Raul Castro en het trotse Cubaanse volk", wordt aangegeven in het persbericht. In Havana zal de president ook enkele bilaterale gesprekken voeren met andere regeringsleiders.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May