Uitvoeringsorgaan basiszorg ziet toe op gelijke behandeling
28 Nov 2016, 20:43
foto


Alle zorgverzekeringen die de overheid betaalt, gaan per 1 december naar het Staatsziekenfonds (SZF). De groepen 0 tot en met 16 jaar, studenten tussen 17 en 26 jaar, 60-plussers, zwangere vrouwen, personen met een geestelijke of lichamelijke beperkingen en onvermogenden zijn vanaf 1 december dus aangewezen op het SZF voor hun zorgverzekering.

Het Uitvoeringsorgaan Basiszorg is belast met de uitvoering van de Wet Nationale Basiszorgverzekering en ziet erop dat deze voorziening in gelijke mate aan iedere Surinamer wordt geboden. Het orgaan is bezorgd over de ongelijke behandeling van verzekerden. Volgens het orgaan is het niet uitgesloten dat verzekerden worden geconfronteerd met bijvoorbeeld een onnodig aantal extra ligdagen, verminderde toegankelijkheid tot medicamenten en discriminatie door de soort verzekering.

In een persbericht zegt het Uitvoeringsorgaan Basiszorg dat de wet Nationale Basiszorgverzekering is bedoeld om discriminatie en ongelijke behandeling van patiënten weg te werken en de zorg zoveel mogelijk toegankelijk te maken. Volgens het orgaan zijn ze op de goede weg ondanks “enkele kinderziekten.” Hij vraagt de gemeenschap om bij ongelijke behandeling of andere misstanden deze kenbaar te maken bij het orgaan. Immers het orgaan heeft de wettelijke taak om de belangen van de zorgconsument te behartigen. De verzekerde heeft ook de mogelijkheid om in beroep te gaan bij de Zorgraad.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May