SPSB staat achter nieuw logo
28 Nov 2016, 05:00
foto


Het nieuwe logo van de Surinaamse Postspaarbank (SPSP) vertoont gelijkenis met een aantal internationale bedrijven. Er is een discussie, vooral op social media, hierover losgebarsten. Naar aanleiding van de kritieken wordt in een persbericht meegedeeld dat directie, management en het ontwerpbureau gedurende het proces nauw samengewerkt hebben en veel inspanning gepleegd om te komen tot het uiteindelijke resultaat. Intern waren directie, management en personeel ervan op de hoogte dat het logo gelijkenissen vertoont met dat van diverse andere buitenlandse bedrijven; desalniettemin staan zij achter dit ontwerp.

Bij de aanstelling van Ginmardo Kromosoeto als directeur van de SPSB is een traject van vernieuwing, verandering en verbetering gestart, waaronder een nieuwe huisstijl. Tijdens de ontwerpfase zijn verschillende schetslogo’s ter beoordeling voorgelegd aan de directie en het management van de SPSB. Uit de gepresenteerde logo’s is één schets gekozen, die zich gaandeweg heeft geëvolueerd tot het huidige logo, dat op 6 oktober 2016 tezamen met de nieuwe slagzin werd onthuld voor het publiek.

Bij het ontwerpen van logo’s laten de ontwerpers zich vaak inspireren door dezelfde kernwaarden, en betekenissen van kleuren, waardoor het kan voorkomen dat de symboliek die zij willen doen terugkomen in het logo leidt tot gelijkenissen in het resultaat. Hierdoor komt het in de praktijk vaker voor dat logo’s op elkaar lijken, is de uitleg over de gelijkenis.

De gekozen kleuren en het ontwerp van het nieuwe logo van de SPSB zijn terug te vinden in en aan het gebouw. Directie en ontwerper hebben zich voor wat betreft de vormgeving laten inspireren door de imposante wenteltrappen die centraal staan in het hoofdgebouw. De kleuren van het logo sieren reeds enige tijd de gevels van het gebouw. De juridische stappen om de legitimiteit van haar nieuwe huisstijl veilig te stellen, zijn reeds genomen met de registratie van het logo en de slogan bij het Bureau Intellectuele Eigendommen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May