Vandaag uitspraak in zaak Simons, Sapoen en Chitan
28 Nov 2016, 06:52
foto


Rechter Siegliene Wijnhard zal vanmiddag uitspraak doen in een kort geding dat sinds juli aanhangig is gemaakt tegen Raymond Sapoen, Diepakkoemar Chitan en Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Pertjajah Luhur, VHP, NPS en de kandidaten Barkat Mohabali en Prim Sardjoe, dringen al wekenlang aan op een vonnis. "Vandaag zal blijken of er nog sprake is van een rechtsstaat," zegt Hesdy Pigot, hoofdbestuurdslid van de NPS, in gesprek met Starnieuws.

Pigot merkt op dat deze zaak zoveel keer is uitgesteld door de rechter. "Er wordt gewerkt met wetten die achteraf aangenomen zijn in De Nationale Assemblee. Wij kunnen niet eraan meewerken dat wetten met terugwerkende kracht worden meegenomen in een rechtszaak," zegt de politicus. Hij voegt eraan toe dat de NPS zich altijd sterk heeft gemaakt voor de rechtsstaat en dit zal blijven doen.

In deze zaak zijn er tal van vonnissen geveld. Ze komen erop neer dat Sapoen en Chitan teruggeroepen zijn. Er moet worden voorzien in de vacature. Toch neemt het tweetal al die tijd deel aan de activiteiten van De Nationale Assemblee. Pigot blijft erbij dat Sapoen en Chitan teruggeroepen zijn. Aangezien ze nog steeds deelnemen aan de vergaderingen en uitgenodigd worden, is besloten weer naar de rechter te gaan.

Aan de rechter is gevraagd om Sapoen en Chitan te verbieden zich langer uit te geven als Assembleeleden. In het kort geding wordt gevraagd om de Assembleevoorzitter te gebieden Sapoen en Chitan de toegang tot het Assembleegebouw te ontzeggen. Er is een dwangsom van SRD 1 miljoen gevraagd, iedere keer wanneer de Assembleevoorzitter in strijd met het vonnis handelt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May