Fiat DNA nodig voor US$ 115 miljoen lening Telesur
27 Nov 2016, 06:27
foto


De lening van US$ 115 miljoen die de Staat zal sluiten voor Telesur, zal worden behandeld in De Nationale Assemblee. Dit zegt Gardelito Hew A Kee, president-commissaris van Telesur in gesprek met Starnieuws. De lening zal worden gesloten bij de EXIM-bank van de Volksrepubliek China. Er is al overeenstemming bereikt hierover. De regering heeft goedkeuring nodig van het college om het schuldplafond niet te overtreden.

Hew A Kee merkt op dat er jaren geen investering is gedaan. Het breedbandproject zal nationaal worden uitgevoerd, want de behoefte aan snelle internetverbindingen is groot. De Chinese telecom/ICT-reus Huawei is bereid gevonden om het 'National Broadband Plan 2016-2020' dat door Telesur ontwikkeld is, uit te voeren. Er wordt al jaren zaken gedaan met dit bedrijf.

"Ik begrijp niet van waar men haalt dat Telesur wordt verkocht of als onderpand zal dienen. De bond bij Telesur had de informatie bij de raad van commissarissen of andere instanties binnen het bedrijf kunnen vragen, maar dat is niet gebeurd. Een uitnodiging van ons is in eerste instantie ook afgezegd. Voor komende week is er wel een onderhoud op aanvraag van de bond," zegt Hew A Kee.

De bond zegt zich grote zorgen te maken over de toekomst van het bedrijf. De werknemers zijn ongerust over een voorgenomen lening van ongeveer US$ 115 miljoen. Deze lening zou volgens de bond de continuïteit van het bedrijf in groot gevaar kunnen brengen, waarbij arbeidsplaatsen niet gegarandeerd zijn. Hew A Kee stelt dat juist door de investering de toekomst van het bedrijf gegarandeerd is. De lening wordt aangegaan voor twintig jaar maar de president-commissaris denkt dat binnen twaalf jaar Telesur deze zal kunnen afbetalen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May