Huisbaas verwondt inbreker aan zijn arm en been
26 Nov 2016, 15:25
foto


Tijdens een inbraak in een woning te Jarikaba is de beruchte inbreker M., meer bekend als 'Langa', op heterdaad betrapt. De huisbaas loste twee schoten met zijn jachtgeweer. Langa is geraakt aan zijn arm en been.

De politie van Jarikaba deed na een telefonische melding van schoten de plaats aan. Het voorlopige onderzoek wees uit dat er in de buitenwoning van de eigenaar vanaf de maand september tot en met dinsdag 22 november diverse inbraken zijn gepleegd. Hij deed op 22 november aangifte van inbraak. Na de aangifte besloot hij de nacht daar door te brengen.

Hij hoorde op een bepaald moment gestommel en schrok wakker. Gewapend met zijn jachtgeweer ging hij op het geluid af. Hij kwam oog in oog te staan met een man die hem wilde aanvallen met een scherp voorwerp. De huisbaas nam geen kans en loste twee schoten. De verdachte probeerde weg te komen via de opening waardoor hij het huis is binnengedrongen. Echter werd zijn vlucht op het balkon gestaakt.

De politie trof op Langa een schroevendraaier en andere gereedschappen aan die kunnen worden gebruikt als breekwerktuigen. Deze werden in beslag genomen. Per ambulance werd de verdachte, die niet aanspreekbaar was, vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Onder politiebewaking is hij ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting.

De eigenaar is legaal in het bezit van het jachtgeweer en is na verhoor heengezonden. Hangende het verdere onderzoek is het jachtgeweer in beslag genomen, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May