Succesvolle Srefidensi oogmissie te Ladoeani
26 Nov 2016, 22:16
foto
Patiënten te Ladoeni, Boven Suriname, geopereerd door Suriname Eye Center.


Suriname Eye Center heeft samen met de Medische Zending een succesvolle oogmissie uitgevoerd in het Boven-Suriname gebied. Op de zonnige Srefidensi ochtend werden de verbandjes verwijderd van de staaroperatie. De gezichten van de patiënten te Ladoeani straalden van blijdschap, want zij kunnen weer zien.

Jerrel Pawiroredjo, coördinator van de missie, zegt aan Starnieuws dat een deel van de oudere patiënten de laatste jaren vrijwel blind heeft doorgebracht. Na de operatie zijn de mensen minder hulpbehoevend, omdat ze weer kunnen zien.

Van 22 tot en met 25 november zijn 38 operaties verricht aan de Boven Suriname. "Door de zeer lage waterstand was het transport van het team en van de patiënten een grote uitdaging "zegt Pawiroredjo "maar we zijn zeer tevreden en voldaan met het resultaat." De financiële situatie in de zorgsector heeft invloed gehad op de frequentie van de missies de afgelopen jaren, maar mede door sponsoring is het dit jaar gelukt het gebied na lange tijd weer te bezoeken, legt Pawiroredjo uit.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May