Fidel Castro is overleden
26 Nov 2016, 03:32
foto
Fidel Castro


De legendarische Fidel Castro, de voormalige Cubaanse leider, is overleden. Het nieuws is gemeld door de Cubaanse staatstelevisie en intussen wereldwijd overgenomen. Castro werd 90 jaar. Hij is vrijdagavond om 22:29 uur overleden. President Raul Castro maakte het overlijden bekend van zijn broer.

Fidel Castro maakte op zijn 90e verjaardag in augustus een zeldzame publieke verschijning. Hij is met zijn broer, president Raul Castro, en Cuba's bondgenoot, de Venezolaanse president Nicolas Maduro, verschenen op een gala in het Karl Marx theater in Havana.

In zijn eerste publieke optreden sinds april leek hij zwak en is hij blijven zitten tijdens het evenement. Fidel Castro heeft in 2008 afstand gedaan van het presidentschap van Cuba. Hij was van 1959, vanaf de Cubaanse revolutie, tot 1976 minister-president.

De leider van de Cubaanse revolutie hield in april dit jaar, op de laatste dag van het congres van de Communistische Partij, een toespraak. Hij erkende zijn gevorderde leeftijd, maar zei dat de Cubaanse communistische concepten nog steeds geldig waren en het Cubaanse volk 'zal overwinnen'.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May