President: Laat u zich niet afleiden door doemdenkers
26 Nov 2016, 00:01
foto
President Desi Bouterse spreekt het publiek toe in Tamanredjo. 41 jaar Srefidensi is in Commewijne gevierd.


President Desi Bouterse heeft op Tamanredjo vrijdagavond aan het goed opgekomen publiek gezegd zich niet te laten afleiden door allerlei doemdenkers. "Wij moeten gezamenlijk aanpakken om dit land tot grotere hoogten te brengen. En laten wij ons niet laten misleiden door domme mensen. Mi yere taki wo seri Telesur. De ene gekheid wordt verkondigd, zelfs in het hoogste college van Staat. Wo seri Telesur. Is onvoorstelbaar," zei de president. Hij merkte op dat mensen met het oude denken niet willen dat het land op het pad van ontwikkeling komt, dat ingeslagen is in 1980.

Bouterse zei dat Suriname het moeilijk heeft, maar er zijn veel landen in de wereld die het nóg moeilijker hebben. "Vandaag aan de dag wordt Suriname bijna gezien als een economisch wonder. "Hoe kan het dat een land, een land met een inflatie, dat dit land toch wel in staat is gebleken om door te dringen tot de kapitaalmarkt. Er worden studies gemaakt. Dit land is een bijzonder land. Dit is een door God gegeven land. Dit land zal nooit pinaren zolang wij bereid zijn de handen in elkaar te slaan," stelde Bouterse.

"Mi kan tyari yu go terug, baka di mi taki mi e bai 25% van de goudmijn sa e kon na ini Merian. Ala soort verhaal mi bigin yere. Alla soort franche pane. Uiteindelijk a fabriek opo. I sab fa a switi dat mi opo wan staf gowtu fu wan miljoen dala ini mi anu," zei de president. Hij riep het volk op om te geloven in de potentie van het land. Elke maand zal 1000 kilogram goud geëxporteerd worden.

Commewijne in ontwikkeling
Het staatshoofd merkte op dat Commewijne in ontwikkeling is. Er is ruimte voor onder andere landbouw, fruitteelt, bloementeelt en toerisme. Hij stond stil bij de filevorming bij de brug. De president deelde mee dat vanuit Tamanredjo er een weg zal komen naar de brug van Kaaimangrasi. Het gaat om een afstand van 8 kilometer. Bouterse beloofde dat eind 2017 het waterprobleem van het district zal worden opgelost.

De president toonde zich verheugd dat mensen niet geluisterd hebben naar anderen die de Srefidensi-viering in Tamanredjo wilden boycotten. Het publiek is massaal gekomen. Hij prees de organisatie onder leiding van raadsadviseur Ramon Abrahams. Bouterse bedankte de mensen in Commewijne dat zij niet geluisterd hebben naar mensen die actie wilden voeren en alles plat wilden leggen en moe zijn. Hij merkte op dat er lokale problemen zijn. Bouterse benadrukte dat hij doorbroken heeft met de traditie om de parade en het defilé alleen in Paramaribo te houden. Hij riep eenieder op om samen te werken.
Er moet alles in het werk gesteld worden opdat de kinderen een betere toekomst zullen hebben.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May