Roofverdachten horen strafeis van zes jaar
22 Nov 2016, 02:23
foto


Het Openbaar Ministerie heeft op de zitting van maandag tegen de verdachten Amoonsie P., Henry M., Jozua A. en Arthur A. elk een celstraf van zes geëist. Ook kregen zij een boete van SRD 1000 of een vervangende hechtenis van twee maanden. Deze vier worden verweten dat ze auto’s stopten te Musa Pasi en Snesi Pasi om de inzittenden te beroven.

De benadeelden hebben verklaard dat de mannen wapens bij zich hadden. De verdachten hebben aanwijzingen gedaan en drie vuurwapens zijn aangetroffen. Amoonsie P. is voor het eerst in aanraking met de justitie gekomen, terwijl de drie anderen reeds voor de rechter zijn verschenen.

Volgens officier van justitie, Nirmala Maikoe, zijn de verdachten doelbewust te werk gegaan. Zij merkt op dat de verdachten wel hun medewerking hadden verleend aan het politioneel onderzoek. Op een gegeven moment zijn Jozua A. en Arthur A, teruggekomen op hun verklaringen. De verdachten maakten een jachtgeweer, patronen, geld, telefoons, lichtmotor en andere goederen buit.

De raadslieden Georgette Leter, Shefani Amirkhan, Hedley Derby en Valerie Piqué hebben gepleit voor hun cliënten. Derby zegt dat zijn cliënt Henry M. vanaf zijn aanhouding zijn betrokkenheid heeft bekend. Hij pleegde het feit uit financiële nood. Arthur A. wordt bijgestaan door Amirkhan. Hij ontkent de strafbare feiten gepleegd te hebben. De medeverdachten hebben hem niet bezwaard. Deze verdachte beweert dat hij met een zwager naar Langatabiki was. Een van de verdachten heeft aangegeven dat hij onder dwang van de politie de naam van Arthur A. moest noemen. Advocaat Leter voert aan dat Jozua A. een volmondige bekentenis heeft afgelegd. Hij heeft spijt van zijn handelen. Verder heeft hij meegewerkt aan het onderzoek. Op 1 december doet kantonrechter Maytrie Kuldipsingh uitspraak in deze zaak.


Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May