Zangvogelbonden Suriname en Nederland werken samen
20 Nov 2016, 23:06
foto
Sjaam Sardjoe van de Surinaamse Zangvogelbond tekent de samenwerking met de Nederlandse verenigingen.


Het bestuur van de Surinaamse Zangvogel Bond heeft zondag in Nederland een samenwerkingsovereenkomst getekend met de zangvogelverenigingen van Amsterdam en Rotterdam.

De samenwerkingsovereenkomst houdt onder meer in om een 'gezamenlijke website' op te zetten, waarop alle relevante informatie over de zangvogelwedstrijden van zowel Nederland als Suriname wordt vermeld. Op deze wijze kan er aan leden, toeristen en andere belangstellenden meer informatie worden verstrekt over de tropische zangvogels.

Verder ligt het in de bedoeling dat de Nederlandse verenigingen en de Surinaamse Zangvogel Bond elkaar zullen adviseren en ondersteunen bij de organisatie van hun activiteiten. De zangvogelwedstrijden vinden in Suriname gedurende het gehele jaar plaats en in Nederland tijdens de zomermaanden in juni, juli en augustus.

Met de ondertekening van deze overeenkomst gaat de Surinaamse Zangvogel Bond er vanuit dat de internationale bekendheid van deze typisch nationale Surinaamse sport, verder zal toenemen. Het hoogtepunt voor de Surinaamse Zangvogelbond was eerder dit jaar, toen de internationaal bekende bokser Mike Tyson een bezoek bracht aan de organisatie.

Robby Gadradj en Sjaam Sardjoe vertegenwoordigden het bestuur van de Surinaamse Zangvogel Bond, terwijl de Nederlandse verenigingen werden vertegenwoordigd door Hendrik Doerga (Amsterdam) en Glen Lalbiharie (Rotterdam).
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May