Goudzoeker ingesloten voor afhakken arm zakenpartner
20 Nov 2016, 16:42
foto


Goudzoeker Juan Pablo M. heeft de linkerarm van Burgey P. afgehakt de vorige week. Er ontstond ruzie tussen het tweetal over de verdeling van de opbrengst van goud. Zijn werkpartner weigerde volgens de verdachte om zijn deel van de opbrengst aan hem af te staan.

Juan Pablo M. verklaarde tegenover de politie dat Burgey P. een houwer pakte en hem daarmee te lijf ging. Hij bracht hem letsels toe aan zijn linkerarm. Ook liep hij een armfractuur op. Naar zijn zeggen pakte hij toen ook een houwer en hakte op Burgey P. in.

De linkerarm van Burgey P. werd eraf gehakt. Vóór de komst van de politie is het slachtoffer door familieleden vervoerd naar Frans-Guyana voor medische behandeling met achterlating van de afgehakte arm.

De politie van Sipaliwini kreeg op 13 november melding van een kappartij in het Antinogebied. Het Regio Bijstand Team Oost dat gestationeerd is in het gebied, werd ingeschakeld. Onderzoek wees uit dat de 30-jarige Burgey P. overeen was gekomen met Juan Pablo M. dat zij samen in het klein aan goudwinning zouden doen.

Bij de eerste goudwinning werd de opbrengst eerlijk verdeeld. Bij de tweede keer is afgesproken dat een deel van de opbrengst voor voeding zou dienen en is het andere deel door Burgey P. bewaard. De ruzie ontstond toen Juan Pablo M. zijn deel van het geld wilde hebben en het niet kreeg.

Juan Pablo M. die een legale status heeft, is door de politie aangehouden en overgebracht naar Paramaribo. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld. De arm van Burgey P. is opgeborgen in het mortuarium, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May