Korpschef pleit voor terugdringen alcoholgebruik
20 Nov 2016, 15:20
foto
Hoofdcommissaris Agnes Daniel, korpschef. (Archieffoto)


Een workshop van de Pan American Health Organisation (PAHO) moet resulteren in het ontwikkelen van een actieplan om alcoholgebruik in Suriname terug te dringen. Korpschef Agnes Daniel hield een presentatie over de mogelijke gevolgen van overmatig drankgebruik voor zowel de drinker als zijn omgeving.

Het onderwerp van deze workshop was National Consultation on Alcohol Policy and Action Plan. De workshop dient als basis voor het het beleidsplan op alcoholcontrole met een daaraan gekoppeld actieplan om het alcohol te beperken. Aan deze workshop hebben vertegenwoordigers van diverse ministeries en andere betrokkenen bij het vormen van beleid op het gebied van alcohol gebruik in Suriname deelgenomen.

Daniel belichte het wettelijke kader over drankgebruik, alsook de diverse bevoegdheden welke de politie heeft bij het constateren van gevallen, waarbij personen onder invloed deelnemen aan het verkeer. Ook is gekeken naar het verband tussen alcoholmisbruik en huiselijk geweld. De korpschef gaf aanbevelingen mee, om drankmisbruik enigszins te beteugelen, meldt de afdeling Public Relations.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May