34-jarige roofverdachte gedood
18 Nov 2016, 16:06
foto


Hesdy Menig (34) is bij het vluchten geraakt door een politiekogel en is aan zijn verwonding overleden. Menig was verdachte bij een beroving van twee arbeiders van een bedrijf in Moengo. Twee andere verdachten zijn ingerekend.

De arbeiders zijn donderdag, gisteren, beroofd van hun geld, mobiele telefoons en bestelbonnen van het bedrijf. Na hun daad waren de rovers het bos ingevlucht. De politie heeft het bos uitgekamd en heeft een tent waar goederen waren opgeslagen gevonden. Onder die goederen waren telefoontoestellen, waaronder de twee van de slachtoffers. Tijdens het onderzoek ging een van de mobiele toestellen over en gaf Mirtel P. (33) aan dat hij onderweg was om de dieven op te halen.

Toen Mirtel P. op de plek aankwam en de politie zag, wilde hij zich uit de voeten maken. Na een achtervolging heeft de politie hem in de kraag gevat. Kort daarna kwam Marlon A. (40) aangereden. Ook hij is aangehouden. Met de twee verdachten ging de politie naar de tent waar de goederen waren opgeslagen. In de tent bevond zich Menig, die bij het zien van de politie de benen nam en het bos in rende. Waarschuwingsschoten mochten niet baten en de politie heeft op gegeven moment gericht geschoten. Menig die daarbij was geraakt, is naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis vervoerd, waar hij is overleden. De ‘taxichauffeurs’ blijven ingesloten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May