Forse straffen in moordzaak Adhin
18 Nov 2016, 02:35
foto


Rechter Siegliene Wijnhard heeft het vonnis uitgesproken in de zaak van de moord op taxichauffeur Dharmradj Adhin (55). Adhin is op 28 maart 2015 op gruwelijke wijze vermoord. Vishal K. kreeg 15 jaar cel met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, Kavish H. kreeg 14 jaar cel met aftrek; Winston A. hoorde 7 jaar cel tegen zich uitspreken; Narain R. werd veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden, waarvan acht voorwaardelijk onder aftrek en een proeftijd van drie jaar. Amit H. werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Op 28 maart 2015 werd Adhin door de vrienden van zijn huisgenoot gevraagd om een taxirit te rijden. Het ontzielde lichaam van Adhin is op 29 maart in een trens langs de Mawakaboweg aangetroffen. Zijn auto werd vervolgens gedumpt in het Blauwe Meer, langs de Martin Luther Kingweg.

Tegen Kavish H. had het Openbaar Ministerie vijftien jaar geëist. Kavish H. Heeft het slachtoffer samen met Vishal K. om het leven gebracht. Het tweetal heeft de chauffeur aan de Mawakaboweg beroofd van zijn geld. Daarna hebben zij hem mishandeld, zijn neus en mond dichtgeplakt en in de goot geduwd en verdwenen zij met het voertuig van het slachtoffer. Vishal K. had het slachtoffer extra messteken bezorgd, omdat deze hem kende. Later vernamen zij dat de man ter plekke overleden was. Het OM had 16 jaar geëist tegen Vishal K.

Winston A. was voorlopig in vrijheid gesteld. Na het horen van zijn vonnis, mocht hij terug naar het cellenhuis. Het OM had vijftien jaar tegen hem geëist. De rechter voerde aan dat hij niet aanwezig was op de plaats van het misdrijf en ook niet heeft meegewerkt aan de moord. Kavish H. belde zijn zwager Winston A. op om hem op te halen bij het Blauwe Meer. Hij had de wagen van Adhin in het Blauwe Meer geduwd. De buit werd verdeeld en hij gaf Winston A. SRD 2.000 om zijn mond dicht te houden.

Winston A. wist dat er een misdrijf was gepleegd, maar had toch zijn medewerking verleend. Hij bracht de daders naar de woning van het slachtoffer om naar geld te zoeken. Er werd slechts SRD 8000 gevonden. Er was eerder thuis bij Winston A. een plan beraamd. Maar dit plan werd niet uitgevoerd. Het slachtoffer zou gekidnapt worden en er zou geen geweld gebruikt worden. Er zou alleen in de woning worden ingebroken. Winston A. wist niet dat dit plan was gewijzigd.

Amit H. ontving ook SRD 2.000. Hij was niet op de hoogte van de moordplannen. Hij was bij de beroving in de woning aanwezig. Narain R. kreeg voor overtreding van de Wet Money Laundering, nog eens een celstraf van vijf maanden geheel onvoorwaardelijk, opgelegd. Deze veroordeelde is het neefje van het slachtoffer. Hij had de achterzijruit kapotgeslagen en een bedrag van SRD15.000 uit het voertuig gestolen. Het geld gaf hij aan de medeverdachte Douglas.

Douglas wist niet dat het om gestolen geld ging. Narain R. had Douglas gevraagd om een auto voor hem te kopen, omdat hij zelf geen rijbewijs had. Bij de politie had hij verklaard dat hij samen met D. naar het voertuig was geweest en dat D. de ruit ingeslagen en het geld gestolen had. Op de rechtszitting zei hij dat hij toen in de war was en dat de verklaring die hij bij de politie afgelegd had, niet klopte.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May