Dominicaanse Republiek: Overstromingen treffen duizenden
16 Nov 2016, 16:46
foto
De noodtoestand in de Dominicaanse Republiek is uitgebreid, van vier naar acht provincies.


In de Dominicaanse Republiek zijn meer dan 20.000 mensen hun huizen ontvlucht door overstromingen. De meesten van hen hebben onderdak gezocht bij vrienden en familieleden.

Meer dan 4.000 huizen zijn overstroomd en ten minste 50 zijn volledig verwoest nadat zware regenval rivieren buiten hun oevers heeft doen treden. President Danilo Medina heeft de noodtoestand uitgebreid van vier naar acht provincies in het land. Het leger heeft dertien mensen gered die waren gestrand in Los Naranjos, in het noordoosten van het land.

Voorspellers zeggen dat de zware regen naar verwachting zal aanhouden, hoewel het weersysteem zich zal verplaatsten van de ergst getroffen gebieden. Ook voor het weekend is meer regen voorspeld.

Mensen die leven langs rivieren of op hellingen zijn geadviseerd extra waakzaam te zijn en op te passen voor overstromingen en aardverschuivingen. De overstroming komt minder dan twee maanden na orkaan Matthew, die over het eiland Hispaniola –de Dominicaanse Republiek en Haïti- is geraasd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May