Rotaryclub steunt het werk van Diabetes One Stop Shop
15 Nov 2016, 20:32
foto
Bezoek van de Rotaryclub Paramaribo Residence aan Diabetes One Stop Shop.


Rotary Club Paramaribo Residence heeft een cheque ter waarde van SRD 7.500 overhandigd aan de One Stop Shop van de Stichting Diabetes Educatie Suriname. Hiermee worden banners, posters en flyers gedrukt om de bewustwording in de samenleving te vergroten. Een delegatie bracht op Wereld Diabetesdag, 14 november, een bezoek aan de One Stop Shop om in de praktijk mee te maken hoe er hulp wordt geboden. De Rotarians zijn onder de indruk van de professionele aanpak van de zorgverleners.

De serviceclub die sociale projecten in de gemeenschap uitvoert, ondersteunt jaarlijks een diabetesproject. Dit jaar is besloten om het werk van de One Stop Shop in de praktijk te aanschouwen. De problematiek rondom preventie en behandeling van diabetes, maar ook van de financiering van de diabeteszorg is op deskundige wijze uitgelegd aan de leden van de Rotaryclub door bestuursvoorzitter Liesbeth Berggraaf en case manager Melissa Grauwde.

Diabetes is een ziekte die steeds verder oprukt onder de bevolking. Ongeveer 11% van de samenleving heeft diabetes, maar een groot deel daarvan weet dat niet eens. Leefstijlfactoren als overgewicht, weinig beweging en ongezonde voeding zijn belangrijke risicofactoren om diabetes te krijgen. Diabetes leidt tot een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, blindheid en nierfalen. Preventie en tijdige screening zijn dus zeer belangrijk bij de aanpak van diabetes.

De One Stop Shop staat op het terrein van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Een multidisciplinair team van deskundigen, onder wie diabetesverpleegkundigen, podotherapeuten, fysiotherapeuten, diëtisten en predialyse verpleegkundigen verlenen hulp aan mensen met diabetes. De Rotarians hebben ook een kijkje genomen in de wondkamer, waar diabetespatiënten met een wond terecht kunnen voor behandeling. De instelling beschikt ook over een retina camera, waarmee foto’s van de aangetaste ogen van diabetespatiënten kunnen worden gemaakt. De Rotary Club Paramaribo Residence zal nagaan hoe het mooie werk van de Diabestes One Stop Shop te blijven ondersteunen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May