Negende hartmissie helpt twintig patiëntjes
14 Nov 2016, 19:27
foto


De negende kinderhart chirurgische missie (KHM) is achter de rug. Tussen 24 oktober en 5 november zijn twintig kinderen met hartaandoeningen geopereerd. Voor dit jaar zijn er nu meer dan honderd kinderen met hartproblemen geholpen, zegt het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).

Een team van het Centrum voor aangeboren hartaandoeningen Amsterdam Leiden heeft de operaties verricht. Het team van veertien mensen is bijgestaan door Surinaamse collega’s. In februari zijn 150 kinderen in twee weken gescreend op hun hartproblemen. Uit deze groep is toen een selectie gemaakt van degenen die hoogstnodig moesten worden geholpen tijdens de negende KHM.

Een nieuwe dimensie aan deze missie is dat de kinderen na hun operatie niet meer worden opgenomen op de Intensive Care, maar op de eigen Intensive Care van de kinderafdeling,(PICU). Het AZP wijst er op dat zonder deze hartmissie alle kinderen naar het buitenland zouden moeten gaan voor hulp. “Door deze missie heeft Suriname enorm veel kunnen besparen.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May