Solo-expo Reinier Asmoredjo in Readytex Art Gallery
16 Nov 2016, 03:18
foto
Body & Soul, 2016 van Reinier Asmoredjo.


Beeldend kunstenaar Reinier Asmoredjo houdt een solo-expositie getiteld Round & Around in Readytex Art Gallery. Asmoredjo gelooft erin dat het belangrijk is om werkstukken te creëren met een duidelijke Surinaamse identiteit. Die identiteit is in zijn werk altijd heel sterk aanwezig. "In de creaties van Asmoredjo word je als kijker haast verleid door de warmte en de energie van de zon, de pracht van de Surinaamse flora en fauna en de sensuele schoonheid van de Surinaamse vrouw, die hij zo treffend in zijn unieke stijl op het doek weergeeft," stelt Readytex Art Gallery in een persbericht.

De beeldtaal in de nieuwe collectie is levendig en kleurrijk, herkenbaar maar deels ook vernieuwend, abstract en tegelijkertijd ook figuratief. De vertrouwde elementen in het werk van Asmoredjo zoals de zon, bloemen, vruchten, vogels, vissen en vooral Surinaamse vrouwen, vormen ook nu de rode draad in zijn schilderijen. Belangrijk in het geheel zijn vooral cirkels, weergegeven in de vorm van de zon en nu ook als extra vormelement toegevoegd aan het uiteinde van de zonnestralen en heel nadrukkelijk ook in de rondingen van het vrouwelijk lichaam. Symbool voor vruchtbaarheid, voor de oneindige cyclus van het leven; de rondingen waar alles in de wereld omheen draait: Round & Around.

Naast cirkels spelen strakke lineaire elementen in de nieuwe collectie een zeer belangrijke rol. Sterke profielen met prominente lippen, ronde borsten en billen, worden in beeld versterkt door langgerekte halzen, horizontaal uitgestrekte haardossen en bewust aangebrachte lijnen en strepen.
Asmoredjo gaat in zijn werk op zoek naar de juiste synthese tussen abstract en figuratief. Het is een uitdaging die hij in elk werkstuk heel bewust en uiteindelijk ook met succes aangaat. Dat kan ook haast niet anders want elke compositie wordt door de kunstenaar nauwkeurig in een schets uitgewerkt, voordat hij de contouren ervan op het doek aanbrengt.
Abstract en figuratief completeren elkaar in meer dan 30 sprekende en kleurrijke composities. Levenslust, schoonheid, kracht en sensualiteit stralen van zijn doeken af!

Round & Around is te bezichtigen in Readytex Art Gallery aan de Steenbakkerijstraat 30, van vrijdag 18 tot en met zaterdag 26 november, op maandag tot en met vrijdag van 8:00 – 16:30 uur en op zaterdag van 8:30 – 13:30 uur. Extra openingsavonden op vrijdag 18 en zaterdag 19 november van 19:00 – 21:00 uur.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May