Jamaica wint met 1-0 van Suriname
13 Nov 2016, 22:27

Jamaica heeft met 1-0 gewonnen van Suriname in eigen huis. Een doelpunt dat reeds een kwartier in de eerste helft is gescoord. Beide landen zijn heel voorzichtig gestart. Suriname verdedigde vooral in het begin massaal op eigen helft.

De bal kwam bij een Jamaicaan na een misser van Guillermo Eind in de opbouw, maar de tegenstander kon deze misser niet afstraffen. Met een kwartier spelen kwam de doorbraak op links voor Jamaica. De bal werd op links geplaatst en na een achterzet werd doelman Claidel Kohinor verslagen: 1-0.
Een overtreding bij de 16 meter lijnrecht vóór het doel van Suriname. Deze bal voor Jamaica ging door de muur rakelings naast het doel van Suriname. Jamaica was geduldig in de aanval en kreeg ook genoeg ruimte van Suriname om dit op te zoeken. Dimitri Apai werd goed aangespeeld door Stefano Rijssel. De doelman van Jamaica kwam uit zijn doel en bracht redding.

Een directe rode kaart voor een Jamaicaan die na trapte op Rijssel in de 33e minuut. Met een numerieke meerderheid kreeg Suriname meer vleugels. De druk werd opgevoerd, maar de resultaten bleven uit. Natio maakte geen sterke indruk in deze helft.

In de tweede helft zette Suriname meer durf in het spel. Een schot van Roxey Fer vanuit de 11 meter werd geblokt door een verdediger. Bij Suriname was er wel veel sprake van balverlies. Jamaica daarentegen probeerde de tijd te rekken. Jamaica werd gevaarlijk in de 60e minuut, toen een schot de doelpaal van Suriname ramde. Bij een snelle actie kort hierna kwam de bal bij Roxey Fer. De doelman kwam uit zijn doel en hij plaatste bal langs hem. Een verdediger bracht letterlijk redding op de doellijn.

Een goed schot van Rijssel werd keurig gestopt door de doelman van Jamaica. Met Ivanildo Rozenblad kwam er meer vaart in het spel. Tot doelpunten kwamen geen beide landen in de tweede helft. Door de winst van Jamaica is dit land rechtstreeks geplaatst voor de Concacaf Gold Cup en de finale van de CFU Cup. Suriname zal mogelijk, op basis van andere uitslagen, alsnog als beste 5e Carïbisch land de Gold Cup kunnen halen.