Ballast Nedam belast met brug Corantijn
18 Dec 2010, 07:25
foto


Ballast Nedam is aangetrokken door Suriname om het voorwerk te doen over de bouw van de brug over de Corantijnrivier. Dit zei president Desi Bouterse vrijdagavond op een persconferentie op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Hij reisde samen met de Guyanese president Bharat Jagdeo naar de Mercosur-vergadering in Brazilië. Beide staatshoofden reisden samen in een vliegtuig dat ter beschikking is gesteld door de Braziliaanse regering.

Op de terugweg stapte Jagdeo uit het vliegtuig om een bespreking met de regering te voeren op de luchthaven. Naast de president en minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, waren vicepresident Robert Ameerali en minister Ramon Abrahams van Openbare Werken ook aanwezig bij dit gesprek. Jagdeo bleef ongeveer drie kwartier in Suriname.

Abrahams presenteerde een studie die gemaakt is door Ballast Nedam. Bouterse zei dat beide landen overeenstemming hebben over de bouw van de brug. Hij benadrukte dat de Corantijnrivier Suriname toebehoort, maar de brug moet gebouwd worden tot op de oever van het buurland. De technici zijn aan het werk gegaan waardoor de presentatie gehouden kon worden. Nu moeten de technische mensen van beide landen zich buigen over de voorstellen.
Advertenties